GERECHT VAN DE MAAND

Rode Poon | Quinoa | Zeekraal | Beurre Blanc

4 personen

Quinoa

  • 120-150gr quinoa
  • 240-300ml water/bouillon
  • Handvol rozijnen
  • Bieslook

Quinoa is klaar te maken zoals rijst : 1 deel quinoa = 2 delen vocht.
Doe samen in een kookpot, laat kort opkoken en dan rustig verder pruttelen op een zacht vuur tot al het vocht is verdampt. 
Proef steeds zelf om de gaarheid te controleren, eventueel kan je wat vocht toevoegen.
Stort de quinoa uit op een grote schotel of in een schaal en roer er met een vork regelmatig doorheen tijdens het afkoelen om een “los” geheel te krijgen en geen kleverige geheel.
Meng de fijngesneden rozijnen en bieslook onder het geheel.

TIP : gebruik 50/50 witte en rode quinoa voor de presentatie

Beurre Blanc

  • 1dl witte wijn
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1 dl water
  • 5 gekneusde peperbolletjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 sjalot grof versneden
  • 1 teentje look geplet
  • 250-300gr goede boter

Laat alle ingrediënten behalve de boter inkoken tot 1/3.
Zeef de reductie in een klein sauspannetje.
Afwerken doen we door de boter in kleine blokjes onder de warme reductie te roeren met de garde. Smaak het geheel af met wat limoensap, cayennepeper en zout.

Rode Poon | Zeekraal:

  • 8 filets rode poon
  • 50gr zeekraal

Controleer vooraf de filets op graten en verwijder deze met een pincet.
Bak de rode poon à la minute in goede boter. 
Bak ze anderhalf tot twee minuten op de velkant. 
De hete boter kan je over de bovenzijde van de filet lepelen waardoor deze ook lichtjes gaart.

Stoof de zeekraal ook even kort aan in wat goede boter.

Serveertip

Vind je dit leuk?

Share on facebook
Deel op facebook
Share on twitter
Deel op Twitter